BLOG

,

Geen woorden

Een knuffel, verbazend nog geheel intact. Gescheurde boeken, zakje snoep, een mascara ... Stille getuigen van een vreselijke gebeurtenis. De afgelopen week liepen de tranen mij geregeld over de wangen. Niet omdat er een geliefde van mij in het toestel MH17 zat, maar omdat het me zo raakte. De beelden daar ver weg, en de beelden hier dichtbij. Het contrast tussen die twee. De lichamen die bijna respectloos in de trein werden geladen en diezelfde lichamen die zo vol respect werden ontvangen. Ik kan niet bevatten hoe hartverscheurend het moet zijn als je je hele familie verliest, of die ene vriend. Ik kan me er natuurlijk wel iets bij voorstellen. Woorden schieten tekort. Daarom leg ik op deze plek digitaal bloemen neer voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Heel veel sterkte.

Moord tijdens de vakantie?

Het is nog een van mijn dromen, een spannend boek schrijven, een echte thriller. Mijn kinderen, maar ook anderen die mij goed kennen, weten uit ervaring dat het mij meestal niet ontbreekt aan fantasie. Maar soms krijg je een ‘plot’ in de schoot geworpen, real life.

Het was nacht, tussen half 1 en half 3. De meeste mensen liggen lekker in hun bedje en ik wilde ook gaan. Opeens zag ik, ik hoorde ze niet, sirenes. Op mijn blote voetjes, ja ik beken, als een echte ramptoerist, liep ik door het gras om polshoogte te nemen. Schuin tegenover onze bungalow zag ik 1 politieauto, 1 politiebus en 1 ambulance. Terwijl ik liep arriveerde de tweede ambulance die bijna voor mijn neus stopte en haar motor liet draaien. In haar kielzog reed de security van het park waar wij waren.

Genoeg ingrediënten voor een verhaal. Samen met nog een handvol nieuwsgierigen zagen we vervolgens de weekendarts arriveren die met een paar koffers en formulieren een bugalow inliep. Uiteindelijk werd er iemand op een brancard achterin een ambulance gelegd. Nadat de deuren werden gesloten lieten ze deze persoon alleen.

We zagen hoe de politie in een auto het park afzocht … naar iemand?

Wat er echt is gebeurd? Of wij het goed interpreteerden? We zullen het nooit weten denk ik. Maar toen ik, op mijn ondertussen niet meer blote voetjes, onze bungalow weer binnenliep ontspon zich een verhaal in mijn hoofd ...Contactgegevens

U kunt mij altijd per e-mail bereiken, maar ook telefonisch overleg is natuurlijk mogelijk

Wijk bij Duurstede
Telefoon: 06 - 115 84 344
E-mail: marieke@tekstpliciet.nl